10 Şubat 2015 Salı

Harry Potter’la İlgili İlginç Bilgiler!

Harry Potter ve Felsefe Taşı ülkemizde yayınlanalı tam 12 yıl geçmişken, çocukluğumuzun favori serisi hakkında bilmediğiniz şeylere bir göz atmaya ne dersiniz?
Harry Potter Cadıcılığı Özendiriyor.
Bazıları Harry Potter kitaplarının sadece Büyücüleri anlatığını düşünmüyormuş, aynı zamanda çocukları karanlık büyüler yapmaya özendirdiğini savunmaktalarmış. İngiltere de bu teze inanan ailelerin sayısı göz ardı edilmeyecek kadar çok.
Rahipler Atakta.
Sadece 2005 yılında iki bin rahip kitapların yasaklanması için seferberlikte bulunmuş ve imza toplamış.

Siyasetçiler İşin İçinde.
Yerel seçim zamanında Sarah Palin adlı bir siyasetçi iki kütüphanenin müdürünü , eğer kitapları kaldırmazsa kütüphanenin kapılarıını mühürlemekle tehdit etmiş. Sonra gelen tepkiler üzerine bu haberlerin yalan olduğunu iddia etmiş.
Kara Büyü Öğretiliyor.
Dünyanın bir çok yerinde Kara Büyüler, Sihirbazlar – Muggles’lar adlı dersler öğreten okulları açıldığı ise bir gerçek. Hatta Fransa da böyle eğitimler veren bir okul, yerel halk tarafından basılıp , yakılma eşiğine kadar gelmiş. Durum polis kuvvetlerinin el atmasıyla yatışmış.

Harry’in Treni Çalıntı.
J.K Rowling , yine İngiliz bir yazar olan Adrian Jacobs’ın Büyücü Will’in Maceraları adlı kitabından Harry’i çaldığını söylenerek dava açıldı. Fikir hırsızlığı yaptığı gerekçesiyle dava açılan Rowling’in Harry’si ile Adrian’ın Will’isinin arasındaki tek benzerlik , ikisininde okula trenle gitmesiydi.

lluminati – Burada da mı?
Eveeettt , Harry Potter’ında bir Iluminati olduğu dedikoduları yayılmıştı. Bazıları kitapların başarısının Rowling’in Iluminati ile bağlantısından kaynaklandığını söyledi.
Dumbledore Bir Gay!
Serinin sonunda J.K Rowling Dumbledore’un aslında gay olduğunu söyleyerek bir de homofobiklerin hedefi olmuştu. Ama aslında bilmediğiniz şey , Rowling’in bunu itiraf ederken Dumbledore’a yönelik ayrı bir seri düşünmesiydi. Asla gerçekleşmedi ama denilene göre ilk kitabın sayfaları Rowling’in masasında durmaktaymış.

J.K Rowling :’ Yogum ben o’lum , aslında yoğum.’
İngiltere de aslında J.K Rowling’in bazı hayalet yazarlar tarafından yazılan bir senaryo olduğu dedikoduları yayılmış. Dedikodulara göre , boşanmış bir anne olan Rowling’in bir anda dünyanın en zengin kadını olması bir yalandan ibaretmiş. Harry Potter ise çok zeki hayalet yazarlar tarafından yaratılmış.
J.K Rowling Aslında Bir Cadı!
Hazır dedikodulardan başlamışken , bazıları da Rowling’in yazdıklarının aslında gerçek hayattan yansıtıldığını söylüyor. Harry Potter’ın gerçek olduğunu ve J.K Rowling’in bir cadı olduğunu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder