8 Şubat 2015 Pazar

Hogwarst Hakkında Bilinmeyenler

Hogwarts'ın Gizemleri



Gizli Geçitler

Hogwarts Cadılık ve Büyücülük okulundaki bütün gizli geçitleri bilen kimse yoktur. Fred ve George öğrenciler arasında gizli geçitleri en iyi bilenlerdir. Merdivenlerin ve geçitlerin devamlı değişmesi kimsenin bilmemesinin bir nedenidir.

Sırlar Odası

Sırlar Odası, okulun kurucularından olan Salazar Slytherin'in, okulun en altında inşa ettiği bir çeşit gizli bölümdür, Mızmız Myrtle'ın tuvaletinden girilir ve çataldili konuşmak gerekir ama 7. kitapta gördüğümüz gibi çataldilinde "Açıl" kelimesinin söylenişini taklit etmek de işe yarar, Sırlar Odası'nda sadece Slytherin'in varisine itaat eden bir basilisk bulunmaktadır bu basiliskin gözlerine bakanlar ölür fakat 2. kitapta hiç ölüm olmamıştır çünkü herkes bir şekilde gözlerin yansımasını görmüştür Colin , gözleri kamerasından Hermione ve Penelope Clearwater, Hermione'nin aynasından Mrs. Norris, sudaki yansımadan , Neredeyse Kafasız Nick zaten bir ölü bir daha ölemezdi, Nick'in içinden gözleri gören Justin Finch-Fletchey da bu nedenle ölmemiştir. 7. kitapta Ron, Harry'nin çataldili konuşmasını taklit ederek "Açıl " demiştir ve Sırlar Odasına girip birkaç tane basilisk dişi almışlardır (Hortkulukları yok edebilen nadir şeylerden biri basilisk zehridir) ve O dişlerle , bir hortkuluk olan Hufflepuff'ın kupasını Hermione yok etmiştir.

İhtiyaç Odası

Hogwarts'ta bulunan ve genç büyücülerin büyü adına tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri aletlerin bulunduğu oda. Hogwarts'ın 7. katındaki boşkafa Barnabas'ın ifritlere bale öğrettiği goblenin arkasındaki boş duvar ihtiyaç odasının girişidir. Hermione bu oda hakkında şunları söylemiştir: "Yalnızca büyücülerin gerçekten ihtiyaçları olduğunda ortaya çıkar." Dumbledore'un Ordusu olarak tüm büyücüler burada çalışmışlardır. Oda dışarıdan görünmezdir ve etrafı camlarla kaplıdır. Ginny Weasley burada çok güçlü bir büyücü olduğunu keşfetmiştir. Ayrıca öğrencilerin çoğunun patronus'u bu odada görülmüştür. Daha sonra Cho Chang'in ekibe dahil ettiği bir arkadaşı tarafından Dolores Umbridge'e odanın yerini söylemesi sonucu oda bulunmuştur ve D.O adı sebebiyle Albus Dumbledore suçlanmış ve Azkaban'a yollanması kararlaştırılmıştır. Ancak Dumbledore bundan anka kuşu sayesinde bir çeşit cisimlenmeyle kurtulmuştur. (Normalde Hogwarts arazisinde cisimlenme yapılamaz ancak müdürün ayrıcalığı vardır.) Daha sonra bu odada Draco Malfoy diğer eşi Borgin&Burkes'te bulunan Kaybolan Dolap'ı tamir ederek ölüm yiyenleri şatoya almıştır. Son kitapta ise bu oda okuldaki yeni düzene karşı olan öğrencilerin yaşam alanı haline gelmiştir. Neville odayı ilk keşfeden ve oraya yerleşen öğrencidir. Ayrıca Aberforth'un barından bu odaya bir geçit bulunur ve Harry, Ron ve Hermione oradan okula girerler. Harry hortkuluklardan biri olan Rowena Ravenclaw'ın tacını bu odada bulmuştur ve Crabbe'in yaptığı bir büyüyle oda yanmıştır, hortkulukları bile yok edebilen bu ateş tacı da yakmıştır. Bu yangın esnasında Harry, Draco Malfoy'un da hayatını kurtarmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder